Тиквешкото езеро - Кавадарци / Lake Tikves - Kavadarci

-Тиквешкото Езеро — вештачко езеро на Црна Река 12 км југозападно од Кавадарци, односно 3 км јужно од селото Возарци.
-Tikves Lake - artificial lake in the Black River 12 km southwest of Kavadarci or 3 km south of the village Vozarci.

Uploaded: Aug 26, 2016

Views: 214

Likes: 54

Downloads: 0

Tags: Езерото, е, настанато, во, 1960година, со, преградување, на, кањонот

Like
Share
Download
published 11 months ago
Andrijana1980
Follow


8 Comments
marefliiby85

marefliiby85

posted 11 months ago

netaknuta priroda

kathysmithdavis

kathysmithdavis

posted 11 months ago

nice view

kiwibiri

kiwibiri

posted 11 months ago

+

jelenacordis

jelenacordis

posted 11 months ago

:)

dutanana

dutanana

posted 11 months ago

prelijepooo

selena_k

selena_k

posted 11 months ago

like

maruska

maruska

posted 11 months ago

like

simswap

simswap

posted 11 months ago

wow