Црква „Св. Атанасиј“ - Богданци / Church ". Athanasius "- Bogdanci

Свети Атанасиј — македонска православна црква во Богданци.[1] Првичната црква била изградена во првата половина на XIX век, која со текот на времето неколку пати била обновувана, главно, со парични прилози на на месното христијанско православно население

Uploaded: Aug 22, 2016

Views: 134

Likes: 39

Downloads: 0

Tags: Црквата, била, оштетена, во, пожар, на, 26.

Like
Share
Download
published 12 months ago
Andrijana1980
Follow


3 Comments
feuftusk

feuftusk

posted 12 months ago

Beautiful photo !

nurezzan

nurezzan

posted 12 months ago

Nice

shi

shi

posted 12 months ago

LLIKEEE