Дојранско Езеро - градка плажа / City beach

Дојранското Езеро е еутрофно езеро, заради големата продукција на органска материја. Животинскиот свет е претставен од без'рбетници (праживотни-едноклеточни животни, сунгери, црви, мекотели, членконоги, инсекти и др),

Uploaded: Aug 24, 2016

Views: 190

Likes: 46

Downloads: 0

Tags: како, и, претставници, од, 'рбетниците, (риби, водоземци, влекачи, птици, и, цицачи).

Like
Share
Download
published 11 months ago
Andrijana1980
Follow


2 Comments
mecelk

mecelk

posted 11 months ago

5

ljutosa

ljutosa

posted 11 months ago

++++++++++++