Папагал - Тигрица / Parrot - Tigress

Затоа треба да бидете сигурни дека сакате да чувате папагал. Со купување на Тигрица вие се обврзувате за миленик на долго време. Просечен животен век на една Тигрица е околу 10 години, но во многу случаи тие живеат и до 15 години. Во Гинисовите Светски Рекорди пријавен е Чарли кој доживеал 29 години. Се разбира, доколку не му принудите добри услови и не го храните како што треба тој ќе има пократок животен век – но тоа важи за сите живи суштества.

Uploaded: Aug 22, 2016

Views: 174

Likes: 45

Downloads: 0

Tags: Не, очекувајте, секоја, Тигрица, да, си, игра.

Like
Share
Download
published 11 months ago
Andrijana1980
Follow


7 Comments
jelenacordis

jelenacordis

posted 11 months ago

Like

adakamitkumar

adakamitkumar

posted 11 months ago

like like like

selena_k

selena_k

posted 11 months ago

like

artchannel

artchannel

posted 11 months ago

The speaker is talking to his audience.

bethann31

bethann31

posted 11 months ago

Lovely!

nurezzan

nurezzan

posted 11 months ago

Beautiful

raphilon

raphilon

posted 11 months ago

Nice parrot