Lemon cupcake. Лимонный кекс. Recipes with photos.

Ingredients:
● 350 g flour .
● 3 tablespoons baking powder
● pinch of salt to taste
● Eggs 4 pcs .
● sugar
( Dough - 180 g syrup - 40 g)
220 gr .
● lemon juice
( Dough - 30 ml syrup - 60 ml )
90 ml.
● zest of 2 lemons to taste
● 200g of butter .
● sour cream 60 g .
● vanilla 1 c.

Preparation:
In a deep container with a mixer , mix eggs, sugar ,lemon juice and zest .
Add the butter, mix thoroughly at medium or low speed mixer
Add the sour cream and mix thoroughly all again.
In a separate container sift flour, baking powder , salt and vanilla. Mix .
In 3 or 4 doses intervenes gently dry ingredients to liquid , each time vymeshivaya whisk until smooth .Do not forget to stop in time , otherwise the dough will settle .
Heat oven to 380F degrees , cake pan greased with oil , lay baking paper , which is also lubricated .

Pour the batter into the pan and bake for 20 minutes, then reduce oven temperature to 365F degrees and bake another 35 minutes.Prepare the syrup : in a bucket on a low heat mix the lemon juice with sugar, sugar should be dissolved . Wait a few more minutes and pour into a bowl .

Drizzle cake Get syrup .

Enjoy your tea!

Ингредиенты:
● мука 350 гр.
● разрыхлитель 3 ст.л.
● щепотка соли по вкусу
● яйца 4 шт.
● сахар
(тесто — 180 г, сироп — 40 г)
220 гр.
● лимонный сок
(тесто — 30 мл, сироп — 60 мл)
90 мл.
● цедра 2 лимонов по вкусу
● сливочное масло 200 гр.
● сметана 60 гр.
● ванилин 1 гр.

Приготовление:
В глубокой емкости миксером смешиваем яйца, сахар, лимонный сок и цедру.
Добавляем масло, перемешиваем тщательно на средних или низких оборотах миксера
Добавляем сметану и тщательно все перемешиваем еще раз.
В отдельную емкость просеиваем муку, разрыхлитель, соль и ванилин. Перемешиваем.
В 3 или 4 приема вмешиваем осторожно сухие ингредиенты к жидким, каждый раз вымешивая венчиком до однородности. Не забываем вовремя остановиться, иначе тесто осядет.
Духовку разогреть до 380F градусов, форму для кекса смазать маслом, проложить пекарской бумагой, которую также смазать маслом.

Вылить тесто в форму и выпекать 20 минут, затем температуру духовки снизить до 365F градусов и выпекать еще 35 минут.
Приготовить сироп: в ковше на слабом огне перемешать лимонный сок с сахаром, сахар должен раствориться. Подождать еще пару минут и перелить в пиалу.

Полить кекс получившимся сиропом.

Folder: Sweet pies. Baking, cookies.

Uploaded: Feb 16, 2016

Views: 50

Likes: 22

Downloads: 0

Tags: Dessert, Valentine's Day, recipe, chocolate, cooking, cake, dough, kids, children, baby, holiday, birthday, New Year, Christmas, candies, fruit, gelatin, pear, kiwi, grapes, plums, tangerines, canned apricots, recipes, food, salad, coconut, loll

Like
Share
Download
published 1 year ago
NataKhach
Follow


0 Comments