Дојран - Дојранско Езеро / Dojran - Dojran lake

Дојранско Езеро се наоѓа во југоисточниот дел на Република Македонија. Котлинскиот простор во кој е лоциран овој акваториум е ограничен од север и северозапад со планината Беласица, од запад и југозапад со ограноците на планината Кара Бели и од истрок со ограноците на планината Круша. Надморската височина на која се наоѓа езерската површина е на 148 м.

Uploaded: Aug 24, 2016

Views: 184

Likes: 49

Downloads: 0

Tags: Езеро, Дојран, -, Место, за, уживање, и, рекреација, .

Like
Share
Download
published 12 months ago
Andrijana1980
Follow


5 Comments
dutanana

dutanana

posted 12 months ago

Superrr

andrijana1980

andrijana1980

posted 12 months ago

fala za komentarite

depworld

depworld

posted 12 months ago

8

mecelk

mecelk

posted 12 months ago

10

ljutosa

ljutosa

posted 12 months ago

+++++++++